Obiective turistice

Suntem in centrul obiectivelor turistice?

Relaxare

Padis este o zona turistica situata in judetul Bihor

La o altitudine medie de 1200 metri, in Muntii Apuseni, Padisul este format dintr-un platou strabatut de diverse ape curgatoare (paraiele Ponor, Valeaz Izvorul Ursului, Paraul Sec, Valea Galbenei etc.) si un relief cu ponoare (depresiune care apare in zonele clacaroase). Cateva din obiectivele turistice principale sunt: Cetatile Ponorului, Cetatile Radesei, Lumea Pierduta, Ghetarul Focul Viu, Poiana Ponor, Izbucul Galbenei, Piatra Galbenei si multe altele.

Pietrele Galbenei

Pietrele Galbenei este o rezervație naturală din Padiș de tip geologic. În această zonă se află o potecă turistică șerpuită prin pădure cu o panoramă depsebită.

Cetatile Ponorului Padis Apuseni

Cetățile Ponorului

Acest obiectiv turistic este situat pe platoul carstic Padiș din Munții Bihorului. Mai este denumit și Everestul speologie române.

lumea-pierduta

Lumea Pierdută

Lumea pierdută este o rezervație naturală de tip mixt de 39 de hectare. Sub această suprafață se află o rețea uriașă de galerii active, fiind demascată de prezența unor doline.

pestera-ghetarul

Peștera Ghețarul de la Focul Viu

Această peșteră este situată pe Valea Galbenă, la o altitudine de 1165 de metri. Aceasta peșteră adăpostește un ghețar de aproximativ 25000 de m³.